Forberedende steg ved anskaffelse av mentor

Forberedende steg ved anskaffelse av mentor

Mentor Mentoring Undervisning - Gratis bilde på Pixabay
Hentet fra: https://pixabay.com/no/illustrations/mentor-mentoring-undervisning-4205038/

(Basert på Networking basics kurs av Paul Pesek.)

Det å bygge og utvide karrierenettverk er en stor og avgjørende del til hvordan en ofte kan anskaffe seg den rette jobben. Det er viktig å være bevist på den profesjonelle identiteten en ønsker å ha, og videre tenke på hva som er best i henhold til den karriereveien du selv ønsker å ta. En god start på det å utvide sitt profesjonelle nettverk kan være ved å anskaffe seg en mentor. Mentor fungerer som en veiledende person, som motiverer og rettleder.

Steg å tenke på ved anskaffelse av en mentor

Forfatteren av boken Successfull Mentor And Proteges Get The Most Out Their Relationsship, Ellen Ensher, forteller I en artikkel til Fobres at en kan følge åtte steg for å finne seg en mentor. Tre av stegene jeg kommer til å poengtere er selvransakelse, nettverk og kontakt.

Selvransakelse vil si at en finner ut av sine egne styrker og svakheter. Her er det viktig å bli bevisst på hvilken områder en bør forbedre og hvilken områder en er ekstra god på. Her finner man ut hvordan en mentor vil hjelpe for deg og hvorfor en trenger en mentor.

Nettverk, som er neste steg for å bygge nettverk, baserer seg på viktigheten av å utnytte og bruke sitt eksisterende nettverk. Det kan være fordelaktig å fortelle til sitt nettverk at en etterlyser en mentor, da en lettere kommer i profesjonell kontakt på denne måten. Videre kan det lønne seg å snakke med en eventuell rådgiver på jobb eller skolen en går på. Samtidig er sosiale medier en god arena til å benytte sitt eksisterende nettverk, samt utvide det, spesielt ved bruk av LinkedIn.

Steg tre er å knytte kontakt. Når man har opparbeidet seg kontakt med en potensiell mentor, er det lurt å tenke ut prosessen videre. Det er her viktig å være spesifikk og poengtere hvorfor en trenger en mentor og samt hva du selv ønsker av mentoren. Ved å være detaljert er det større sannsynlighet å få en positiv tilbakemelding av den potensielle mentoren. Videre er det lurt å vise til hva du kan tilby din mentor, eksempelvis om du er flink på et område som mentoren videre kan dra nytte av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *